Ayın Matematik Sorusu

İYTE Matematik Bölümü olarak her ay lise ve lisans seviyesinde olmak üzere çeşitli konularda matematik soruları ile siz matematik severlerle buluşacağız. Çözümlerinizi bekliyoruz!

Kurallar:

• Sorular her ayın ilk günü yayınlanacaktır.
    • Çözümler bir pdf dosyası halinde, isminizi, soy isminizi, okul ve sınıf bilgilerinizi, gerekli durumlarda kullandığınız referans kaynakların bilgisini içerecek şekilde, sorunun yayınlandığı ayın 25'ine kadar gönderilmelidir. Lise seviyesi soruların çözümleri iyte.ayinsorusu.lise@gmail.com adresine, lisans seviyesi soruların çözümleri iyte.ayinsorusu.lisans@gmail.com adresine gönderilmelidir.

Soru çözümleri ve soruların doğru çözümünü gönderen öğrencilerin isimlerini ve okul bilgilerini takip eden ay içerisinde sayfamızda ilan edeceğiz.